Tuesday, December 22, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU

Tanggal 11/12/2009 merupakan tanggal yang dinanti-nantikan oleh saya sekeluarga kerana pada hari inilah satu-satunya adik perempuan saya, Nur Syazrina, atau Chana diijabkabulkan dengan pilihan hatinya Zaidi. Oleh kerana Zaidi ni berasal dari kampung bersebelahan aje, maka urusan perkahwinan ini sangat mudah diuruskan. Yelah... apa-apa hal boleh terus bincang dan selesai.

Majlis kenduri diadakan pada 12/12/2009 dan di rumah Zaidi pada 13/12/2009. Sangat meriah. Kami adik beradik bersama abah memastikan majlis berlangsung dengan lancar. Walaupun mak telah tiada, tapi alhamdulillah jiran-jiran dan orang kampung ramai yang datang membantu. Semasa arwah mak masih ada, mak memang sering membantu orang-orang kampung yang mengadakan majlis kenduri kahwin. Saya sangat bersyukur kerana jasa-jasa mak tidak dilupai orang kampung dengan membantu kami tanpa mengira penat dari seawal pagi sehingga ke tengah malam selama 3 hari berturut-turut.

Saya juga amat berterima kasih dan terharu dengan jiran-jiran berdekatan rumah yang membantu sehingga majlis selesai dan mengemaskan semua peralatan majlis. Jasa-jasa mereka tak mungkin kami sekeluarga lupakan.

Selamat Pengantin Baru buat Chana dan Zaidi. Semoga kekal hingga ke akhir hayat.

No comments:

Post a Comment